Voluntarii polonezi care s-au alaturat cauzei sale au ajuns sa lupte pentru inabusirea rascoalei sclavilor negri din Santo Domingo. Dezamagirea a fost mare caci barbatii care se oferisera voluntar, pentru a servi in Legiune in speranta eliberarii Poloniei s-au regasit luptind in Caraibe, ca instrumente ale represiunii coloniale. Au murit cu miile de malarie, iar apoi, cei citiva oameni ramasi s-au predat britancilor.  Infringind militar Prusia, imparatul francez a reconstituit un Ducat al Varsoviei care avea 154.000 de kilometri patrati cu o populatie de 4,3 milioane de locuitori, un rest de stat polonez, un satelit al noii ordini pe care Napoleon credea ca o va impune Europei. Ducatul avea rolul de a genera un numar cit mai mare de resurse, umane si financiare, pentru beneficiul Imperiului Napoleonian ca intreg. In 1808 s-a introdus serviciul militar obligatoriu. Toti barbatii cu virste intre 20 si 28 de ani erau inrolati pentru o perioada de minimum sase ani.  Armata Ducatului a crescut astfel de la 30.000 de oameni la 100.000 de soldati in ajunul fatidicei campanii in Rusia. Dezastroasa retragere a celebrei La Grande Armée a afectat direct contingentul polonez care a luptat cu mult curaj in areigarda franceza. Din cei 100.000 de soldati polonezi s-au mai intors, sase luni mai tirziu, 20.000.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.