Cel mai celebru exilat polonez ramine cel care a ocupat Scaunul Papal, Ioan Paul al II-lea, si, probabil, cel care a dat cel mai mult de furca atit cozilor de topor poloneze, cit si stapinilor de la Moscova. Polonezii plecati au avut bucuria sa asiste la prabusirea acelei Polonii comuniste si atasarea tarii la structurile occidentale. De altfel, si Radosław Sikorski (nici o legatura cu generalul Wladyslaw Sikorski, premierul guvernului in exil si liderul fortelor militare poloneze din Occident, care a murit in conditii stranii in iulie 1943 intr-un accident de avion in Gibraltar- mina lunga a NKVD?), actualul ministru de externe al Poloniei, supus in prezent unei intense presiuni mediatice, care studia in Marea Britanie in 1981, in momentul declararii starii martiale de catre Jaruzelski, a cerut azil politic, facind parte din exilul polonez din Marea Britanie. Sikorski a revenit in Polonia in 1989. Un alt exilat a carui epopee a stirnit un adevarat val de reactii a fost polonezul Slavomir Rawicz cu a sa carte The Long Walk (1956) si care a preferat sa moara acolo unde s-a stabilit, in Anglia, in 2004.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.