Mi s-a reprosat faptul ca nu toti scriitorii de care vorbesc in carte au fost narcomani. Dar titlul cartii nu este Narcomani in cultura romana. Daca un scriitor a fost interesat de narcotice, daca personajele imaginate de el luau stupefiante, atunci scriitorul respectiv a fost interesant pentru mine. Am o tipologie destul de larga de carturari, de la savanti care au studiat folosirea remediilor narcotice in Orient (Milescu Spatarul, Cantemir, Honigberger, Mircea Eliade), pina la cei care s-au sinucis folosind opiacee (Daniil Scavinschi, Alexandru Odobescu), la scriitori care au folosit substante psihotrope din ratiuni medicale (Eminescu), pina la cei care le-au utilizat in cautarea «paradisurilor artificiale» (Macedonski), sau cei care au incercat sa-si biciuiasca inspiratia si «glanda creativitatii» (Ion Barbu, Tristan Tzara). Dar si scriitorii care imaginau personaje ce foloseau stupefiante, pina la cei care au incercat sa-si descrie experientele lor narcotico-existentiale (Andrei Codrescu, Dragos Bucurenci, Marius Chivu).

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.