Daca Amazoanele. O poveste este, in primul rind, un studiu academic erudit, cu o bibliografie consternanta care acopera milenii si adusa la zi cu cele mai proaspete titluri de pretutindeni, cartea e, totodata, deschisa spre o categorie generoasa de cititori. E o carte cu doua focoase (dupa cum marturiseste autoarea intr-un interviu luat de Elena Vladareanu), tintind atit specialistii, cit si acel public interesat de femeile luptatoare care, mai ales in ultimii ani, au invadat filme si carti de succes, cum sint Million Dollar Baby (cu Hilary Swank) si Millenium-ul lui Stieg Larson. Pentru a scapa din aceasta situatie aparent fara iesire, fara ca focoasele sa-i explodeze in fata, Adriana Babeti recurge la ceea ce a invatat in copilarie, cind imagina asediul cetatilor fortificate. Cauta cea mai buna tactica pentru a se apropia de victorie, cu atit mai mult cu cit propune un subiect fata de care cultura romana nu si-a aratat mai deloc fascinatia. Si o face impacind disectia textului, analiza, interpretarea, explicatia, filiatia, comparatia cu narativizarea si gratia stilistica. Adica minuind cu aceeasi abilitate armele cercetarii academice si pe cele ale seductiei epice.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.