Nu am spus ca e un exil. Exilul e in afara ei. E in afara refugiului. A fost de la bun inceput un refugiu. Chiar si cand am trait in Romania. Stii prea bine, pentru ca te ocupi si tu cu indeletnicirea asta puerila a scrisului si a cititului, ca literatura, arta in general, iti ofera un (relativ) mic refugiu din haosul cotidian. Adica, te retragi in tine si incerci sa ignori jur-imprejurul sau sa il intelegi mai bine sau sa-l recreezi intr-un mod mai deosebit, mai original. Limba a ramas un refugiu esential pentru mine. Eu am, cum stii probabil, o biografie mai complicata, si in momentul cand, la 9 ani, revenind in Romania din lagar, am descoperit in basmele lui Creanga magia cuvintelor si a unei limbi diferite de limba de pe strada sau de acasa, a fost prima racordare la acest refugiu pe care l-am desoperit cu incantare si in care m-am retras.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.