O carte poate lasa urme de tot felul, unele ne-simtite, ne-stiute sau nici o urma. Desigur ca mi-ar placea sa sensibilizez cititorii fata de importanta felului in care ne construim relatiile in general si cele cu cei apropiati, in mod special. A pierde un prieten este mult mai grav decat a pierde un cunoscut. As dori ca ei sa inteleaga ca in viata reala, in primii ani ai unei relatii, inclusiv cea intre soacra si nora, exista anumite intamplari care asaza temelia a ceea ce urmeaza sa se intample intre doua persoane implicate in relatie. Adesea insa, in acel timp, cele doua persoane nu le-au bagat in seama, nu le-au dat atentie. Cineva, o scriitoare, spunea ca exista momente cruciale care trec pe furis. Astfel, se pierd sanse, iar momentele cruciale sint descoperite abia mai tarziu. Fisurile, seismele viitoare – acele conflicte in relatii – puteau fi simtite chiar in clarobscuritatea cotidianului. Psihoterapeutii sint ca istoricii, incercand sa ordoneze incalcelile vietii, sa le readuca un sens. As dori ca ei sa inteleaga cat de important este echilibrul intre ratiune si emotie in constructia si arhitectura relatiilor noastre, ele fiind atat de fragile. Faptul ca se spune ca „unde este iubire este totul”, neglijandu-se faptul ca iubirea are si o componenta rationala si ca iubirile sint realitati personale mi se pare ca nu duce la relatii bune. Ca si fericirea. Poate e frumos, dar nu e realist. In relatii trebuie sa aplicam egalitatea limitarilor, discretiei, inhibitiei, stapanirii de sine – i se zice autocontrol! –, fapt care tine de civilizatie. Relatiile trebuiesc si gandite, nu numai simtite. (...)
Cred ca am vrut sa scriu pentru oameni, iar oameni nu exista. Asa cum nu exista copii, ci fete si baieti. Stiu sigur ca lumea se misca catre identitati fluide si ca ne indreptam catre o lume de o diversitate mare, in care binaritatea (traditionala) este asaltata de multiplicitate. Soacre si nurori inca exista. Cred ca relatiile intre femei si barbati stau in miezul, centrul, vietii unei societati, culturi, grupuri si ca relatiile sint chiar viata noastra.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.