Editia romaneasca a masivului volum Jurnale (Editura Polirom, 2014, selectie de Anca Baicoianu, traducere din limba engleza si note de Radu Pavel Gheo) contine peste 700 de pagini ce acopera intervalul 1949-1990. Citim cu interes. Mare de tot. Viata unui englez urmarita pas cu pas, nasterea unui scriitor, geneza unor mari romane, viata literara, succesul, viata personala a lui Fowles. Excelente notele grecesti, din anii ’50, cind Fowles a fost profesor la un liceu din Insula Spetses. Cele mai „literare” fragmente de jurnal sint notele din Grecia. Si observatiile legate de greci si grecitate. Si povestea, in trei, cu o pereche de profesori americani. Un adevarat microroman aceste episoade! Altfel, notele unui britanic, smart & clever, care stie ce stie si nu-si doreste decit putina tihna. Ar fi meritat sa citim si ce a mai notat in jurnal dupa 1990. Moare in 2005. O intilnire cu Julian Barnes, cu care realmente ar fi avut de palavragit, ar fi fost un pretext excelent pentru un dialog de mare interes. N-a fost sa fie.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.