Motto-ul cartii e un citat de Salinger: „(...) te rog sa accepti acest modest buchet de paranteze proaspat inflorite: (((()))). Presupun ca nu au un aspect prea floral, dar tin sa fie primite ca niste semne cracanate, curbate, ale starii mele de spirit si de trup, acum cind scriu toate acestea”. Ce ti-a inspirat aceste cuvinte?
L-am ales dupa ce adunasem deja citeva capitole, scriam in diferite zone ale romanului, ca sa zic asa. Avusesem vreo trei, patru motto-uri, dar am ramas la acesta deoarece Sebastian traieste in eterne paranteze. Insasi viata lui si-o pune des in paranteze si aluneca inertial, nepreastiind spre ce, are iesiri din propria viata, nu i se pare tentant viitorul, se retrage pe marginea drumului, fumeaza o tigara si se uita detasat. Paranteza tine cumva de firea contemplativa. Cam toate personajele din roman ar vrea sa ia o pauza din propria viata si sa priveasca cumva din viitor, dar e greu, pauza asta apartine tot vietii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.