E de ajuns sa rasfoiesti citeva capitole (care incep cu La ce te uiti si Fintina – a lui Duchamp, evident – si se incheie, en fanfare, cu Arta de azi: celebritate si bani, 1998-2008-prezent si Operele de arta in functie de locul unde sint expuse, totul fiind prezentat firesc si fara sclifoseli de limbaj, care sperie atita lume. In acest fel, devine o placere sa citesti glose erudite in marginea unui detaliu biografic, artistic, teoretic sau istoric, legat de un artist sau de o opera de arta – indiferent daca e vorba de Picasso sau de Brancusi, de Klee sau de Rauschenberg – or sa surizi la caricaturile, pline de haz si de har, ale lui Pablo Helguera (…) Toate acestea sint asezonate cu reproduceri alb-negru (Originea vietii a lui Gustave Courbet nu e recomandata celor sub 18 ani, chiar daca a fost realizata in 1866 si expusa public abia in 1988) sau color – reproducerile sint de calitate si au parte de hirtie cretata –, astfel ca avem la indemina o mica bijuterie si o lectie despre cum se poate face o carte frumoasa pe un subiect atit de serios. Arid deseori; respins, de plano, alteori, printr-un simplu „nu pricep“ sau „nu-mi place“. Ei bine, autorul reuseste sa ne faca sa pricepem si sa ne si placa. Ce? Arta moderna. (…) Din felul cum se exprima in scris ne dam seama ca are si ironie, si umor – smart & clever –, si nu mai zicem nimic. Citim cartea pe nerasuflate…

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.