Ogorul pare sa fie, in cele 328 de pagini, o carte dura despre viata, soarta, inteligenta neslefuita si drama. Personajele sint foarte bine creionate, fiecare reprezinta un simbol prin atitudine si ginduri, prin greseli si stradanii. Cartea este developata in alb-negru, nimic nu aduce curcubee in ochii cititorului, insa forta, dinamismul cu care lucrurile se petrec, activitatea nesfirsita a oamenilor de la tara si nivelul de trai la limita subzistentei, ambitiile si vesnicele prostii ale tineretii, toate acestea alcatuiesc o realitate trasata in carbunele cel mai negru.(…)
Foarte multa psihologie aici, intriga si rasturnari de situatie: un roman care se inchide intr-un cerc al ogoarelor. Wang-Lung ajunge in cele din urma sa devina una cu pamintul, la figurat vorbind. Devine sec, tacut, imbatrineste, nu mai da rod, se ineaca in nelinistea casei sale. Abia la batrinete, Wang-Lung isi da seama ca mindria unei familii nu consta in a avea foarte multi membri si nici gramezi de bani, ci liniste sufleteasca. Ajunge prea tirziu la concluzia aceasta, intrucit ii vine vremea sa fie uitat intr-un colt, lasind pe cei tineri sa orinduiasca intreaga casa si paminturile lui.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.