Ceea ce face insa din eseul de peste 700 de pagini al Adrianei Babeti o carte unica in lume nu e doar folosirea unei uriase bibliografii (cuprinzind beletristica, lucrari istorice, filosofice, geografice, medicale, precum si o multime de studii critice care au legatura cu tema), ci si modul captivant in care spune povestea amazoanelor, cu strategii narative, spirit ludic, implicare subiectiva ce tin de arta prozatorului si arta seductiei cititorului comun. (...)
Documentarea exhaustiva e topita intr-o naratiune cu tactici si strategii militare, „materia” fiind structurata in capitole intitulate Atac, Incursiune, Contraatac, Incercuire, Asalt, Parada, Retragere. Spiritul jucaus, umorul si subiectivitatile asumate condimenteaza delicios cercetarea academica. Fascinata de tema femeilor luptatoare, de care nu s-a indurat sa se desparta timp de vreo trei decenii, descoperind mereu alte si alte surse, Adriana Babeti a adunat, cu grija de a nu omite ceva notabil, cam tot ce avea, direct sau indirect, legatura cu amazoanele. Soarece de biblioteca scormonind cu zel dupa informatii, entuziasmata de descoperiri pe care ni le pune pe tava in modul cel mai simpatic si dezinhibat, profesoara-povestitoare are si numeroase idei originale, momente de gratie, militantisme in limitele bunului simt, ilustrate cu relationari si istorii la care fara ea n-am fi ajuns in veci. Construita si scrisa pe cit de inspirat pe atit de temeinic, Amazoanele. O poveste e mai mult decit premianta anului 2013, e o carte pentru totdeauna, care – sint convinsa – va fi apreciata, prin traduceri, si in tari cu veche traditie culturala.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.