Articolele din Seinfeld si sora lui Nabokov sint, toate, rezultatul acestei renuntari, marcate formal prin schimbarea titlului rubricii (care a devenit „Biograffiti”). Simona Sora comenteaza acum, dintr-un punct de vedere intens personal (asa cum, se stie, n-o prea fac cronicarii) carti de ieri sau carti de aiurea. Nu se limiteaza, adica, la aparitiile recente si nu se opreste la literatura romana. Lasa ierarhiile si sistematizarile in seama altora pentru a se dedica in schimb unor cozerii care au ca justificare si scop un singur lucru: placerea de a citi literatura (uneori, cum ea insasi o spune, de a citi „senzorial” literatura). Prim-planul il ocupa acum autori ca Olga Tkarczuk, Bashevis Singer, Zeruya Shalev, J.D. Salinger, Elif Shafak, Mario Vargas Llosa, Roberto Bolaño si altii, cititi din scoarta-n scoarta sau pomeniti in treacat. Foarte putini romani, si aceia alesi dupa un criteriu special. (...)
Pentru criticul care este Simona Sora, a scrie despre literatura situindu-te inauntrul ei (si nu pe margine, nu la o distanta prudenta) pare sa fie vital. Modelul acestui tip de raportare la comentariul literar e evident: Lucian Raicu.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.