Sint o serie de cadre de-a dreptul cinematografice in cartea lui Adelin Petrisor: imaginea liderului Kim Jong Un, aparent singurul gras din Coreea de Nord (un rasfatat al fast-foodului, cu aspect de baietel scapat la bomboniera) ce aminteste cert de porcii din romanul lui Orwell, Ferma animalelor, pustietatea imenselor bulevarde din centrul Phenianului, linistea coplesitoare a multimii adunata cu ore inainte pentru a-l vedea si a-l aplauda pe presedintele tarii, oamenii obisnuiti care izbucnesc in plins, care sint paralizati de intrebari banale din partea jurnalistilor (anticipind parca faptul ca nici un raspuns nu ii va salva de o persecutie ulterioara), ghizii care reusesc de prea putine ori sa acopere aparentele si judecatile vizitatorilor, asumind o naivitate vizibil ipocrita.
Cartea lui Adelin Petrisor (care include si citeva din fotografiile realizate de autor) este produsul firesc al responsabilitatii oricarui vinator de infernuri: experiente limita dublate de luciditatea observationala a jurnalistului puse la dispozitia publicului. Este poate una dintre putinele carti care mai amintesc de functia presei drept un ciine de paza al democratiei – o carte avertisment despre pericolele si consecintele totalitarismului, o carte care si-ar putea aduce si ea contributia la consemnarea falimentului unor proiecte politice de asemenea natura.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.