Am selectat un total de 40 de povestiri care sint, in opinia mea, cele mai bune ale perioadei 1998-2012. Din respect pentru varietatea stilistica, m-am straduit ca selectia sa acopere cit mai multe din subgenurile povestirii: minimalism si fantastic, realism si new-weird, horror si parabola, parodie si politic, steampunk si absurd, livresc si satira, SF si farsa. De asemenea, subiectele si realitatiile povestirilor sint cit se poate de variate, de la vremurile biblice in viitor, din comunism si imigratie, de la sat la caminele studentesti, din cartiere autohtone in medii urbane din strainatate.
Ideea acestei antologii mi-a venit acum citiva ani si este proiectul la care, probabil, am lucrat cel mai mult. Si nu doar ca timp, caci anul trecut a trebuit sa (re)citesc 60 de volume de proza scurta, in conditiile in care multe dintre aceste carti sint de negasit. Oricum, in acest moment, ma mindresc cu faptul ca nimeni altcineva nu cunoaste la fel de bine ca mine ce proza scurta s-a scris la noi in ultimii aproape 15 ani. Tin sa subliniez faptul ca aceasta antologie este o premiera. Niciodata nu s-a mai facut asa ceva la noi. In plus, avind un criteriu valoric si selectind texte care au fost deja publicate in volume individuale, este singura care merita titlul de antologie. Toate celelalte sint doar volume colective – tin mult la aceasta distinctie!

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.