Mihai Buzea e un caz special în literatura actuală (…) temele lui sunt de mare actualitate, fie că e vorba de fenomenul migrației, de exil, de asumarea trecutului comunist ori de mirajul Orientului, de unde simte că vine schimbarea civilizației occidentale. Personajul său narator e unul și același, bravul Mihăiță, care-și spune adesea pe nume (Buzea, care altul) și se identifică fără ifose cu autorul. Romane autobiografice, autoficțiuni, romane-reportaj – toate au în comun un apetit narativ care-l contaminează și pe cititor. Buzea este un povestaș pur-sânge; cred că, alături de Florin Lăzărescu, Viorel Ilișoi sau Vasile Ernu, e unul dintre cei mai „lacomi“ prozatori, cu un simț isteric al tensiunii epice care se ascunde în pliurile realului. Tot ce există poate hrăni o poveste sau mai multe, lumea e plină de povești, ele trebuie numai sesizate, stârnite și decupate – aceasta pare a fi metoda. Cu el nu te plictisești niciodată, te trezești captiv în scenariile fără sfârșit și-ți dai seama că prin acumulare asiști la o lume care nu e numai ficțională, ci e o parte consistentă a celei în care trăiești. (…) Frunza e un roman-vérité care pune, în felul alert, plin de umor când acid, când incomod, specific lui Mihai Buzea, probleme identitare care nu au o rezolvare-stas. Țin, în fond, de modul în care fiecare își asumă trecutul și-și renovează prezentul.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.