Sjón (Sigurjón Birgir Sigurðsson) își pornește romanul Păr auriu ca porumbul, ochi cenușii de la o serie de întâmplări reale din locul său natal: Reykjavík, în Islanda. Un grup de neonaziști îi va oferi acestuia protagonistul: tânărul Gunnar Kampen, de doar 24 de ani, crescut în apropierea ideologiei naziste și a culturii ariene.  (…) Lui Sjón îi reușește, ca de fiecare dată, exercițiul concentrării unor mesaje pline de forță în romane de scurtă întindere. Esență tare și de data aceasta, romanul Păr auriu ca porumbul, ochi cenușii, apărut recent la Editura Polirom, vine să demonstreze nu doar felul în care se poate naște și dezvolta convingerea neonazistă după finalul războiului, ci și maniera în care societatea modernă trebuie să fie vigilentă și să nu creadă că e la adăpost de un trecut pe care și-ar dori să nu-l repete. E un mesaj care joacă și rolul unei avertizări, ambalat remarcabil în proza unui romancier care și-a câștigat rolul bine definit pe scena prozei contemporane din literatura universală. Păr auriu ca porumbul, ochi cenușii se adaugă astfel, cu succes, unui șir de romane premiate semnate de Sjón, dintre care merită să amintim Vulpea albastră și Manasteinn. Băiatul care n-a existat niciodată.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.