Caderea din timp de David Grossman (traducere din limba ebraica de Gheorghe Miletineanu) este o carte singulara, extrem de tulburatoare, nascuta din durerea profunda pe care chiar David Grossman a trait-o la moartea fiului sau, ucis in razboiul dintre Israel si Palestina, cu doar doua zile inainte ca acesta sa inceteze. Subintitulata de autor „o poveste pe mai multe voci”, cartea exploreaza la modul metaforic durerea nestinsa a parintilor ce si-au pierdut copiii, infringere ce-i umple de gol si in acelasi timp de nefiinta celor disparuti. Indepartind elementele autobiografice, David Grossman si-a invaluit povestea intr-un cadru de basm, asa-zisa actiune stind sub semnul nedeterminarii temporale si spatiale si chiar al unui fantastic blind. O realitate sufleteasca complicata, impinzita de tot felul de nuante ale trairii este disecata si scoasa la suprafata. Viata si moartea, fiinta si nefiinta, misterul acelui „dincolo” spre care pleaca toti, cu speranta si teama deopotriva, iubirea omeneasca in feluritele sale chipuri, posibilul si imposibilul, intoarcerea, incremenirea si continuarea, acceptarea si lupta, timpul cu pansamentele sale subtiri, trecutul si viitorul, tacerile ce ascund aceleasi cuvinte – se transforma toate intr-o poezie ravasitoare prin profunzimea si frumusetea ei, prin tensiunea ideii si facinatia expresiei.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.