E greu sa nu vrei sa citesti pina la capat Caderea din timp, la fel de greu precum e s-o citesti. Pentru ca pe cit de duioasa, de lirica, de plina de suflet este aceasta „poveste pe mai multe voci”, cum si-o intituleaza autorul, pe atit este de dura, de nemiloasa, de sfisietoare.
Dincolo de caracterul profund personal al acestei scrieri (asa cum se stie, David Grossman si-a pierdut un fiu in conflictul israeliano-libanez din 2006), dincolo de indubitabila ei valoare artistica, Caderea din timp propune spre dezbatere si o problema extrem de delicata, relatia dintre scriitor si moarte. Ce faci ca scriitor in momentul cind parintelui, care esti tot tu si in acelasi timp altul, ii moare un copil? Alegi sa scrii despre asta sau nu? Alegi sa publici? Poate fi durerea pierderii exorcizata prin scris? [...] Grossman nu ofera raspunsuri (desi pe unele le putem intui), dar ne/se bombardeaza cu intrebari.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.