Lucrul cel mai important pentru o carte de interviuri este ca intrebarile sa fie puse de asa natura, iar repondentul sa atinga obiectivarea, incit rezultanta sa poata fi parcursa atit ca o autobiografie, cit si ca un tablou de moravuri al unei perioade bogate in zgomot si furie. Asta se intimpla cu volumul de fata: instigari decente pentru o fiinta discreta, predispusa unei acerbe cenzuri de sine, si, in consecinta, intransigenta cu mai toti confratii, cu politicieni, decidenti ori simpli trecatori pe la portile culturii. Luminos ramine panteonul personal, populat de figuri generoase, dar si pe linga care poti sa-ti faci ucenicia si pe care sa le vezi cum, in momente de cumpana, nu-si pierd firea si intra cu structura lor delicata in bataia armei unui inamic insensibil, defel, la cele spirituale. Apar, aici, ca „formatori”, Virgil Mazilescu si Marius Robescu, Emil Botta si Gellu Naum, Eugen Jebeleanu, Mircea Ciobanu si Lucian Raicu, pe linga creatori de care Ileana Malancioiu s-a simtit influentata, ca Bacovia, Munch, Poe, Baudelaire, Esenin. Nu lipsesc nici cei care, dupa propriai parere, au definit-o, in cuvinte precise si masurate, ca poeta si personalitate, precum Eugen Negrici sau N. Steinhardt.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.