O proză aparent dezorganizată, dar extrem de închegată și ordonată în mesajul ei epic. Opt texte de sine stătătoare, melancolic-aventuriste – dorul de ducă e mereu la el acasă și la purtător, cu o Introducere a autorului ironică, cu bune informații și o extrem de simpatică auto-biobibliografie, cu date utilizabile și de către cei interesați de viața autorului. Altfel, „călătoriile acoperă Statele Unite, de la sud la coasta de est, de la coasta de vest până în nord-vestul îndepărtat, acoperă Mexicul, Marocul, Parisul, Londra, oceanele Atlantic și Pacific străbătute pe vas de diverși oameni și orașe interesante”, Kerouac dixit. Dintre cele câteva texte alăturate, prin care mișună o întreagă umanitate – lume amărâtă, dar cu un uriaș apetit pentru bucuria de a trăi fiecare clipă –, personal, mi-a plăcut foarte și cel mai mult un mic text, intitulat „Scene din New York”. (…) Din toate observațiile, nu puține, și comentariile – toate pline de un realism crud, dacă nu și de poezie cu multiple tâlcuri –, am apreciat enorm un vers extras din Gregory Corso. „Puterea e să stai la colțul străzii fără să aștepți pe nimeni.” Faci o pauză, meditezi, repeți propoziția. Și dacă ar fi să apară cineva? S-ar schimba radical situația. Ce facem? Așteptăm ori ba?

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.