Bioetica, ştiinţele vieţii şi...
ISBN
973-683-196-5
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
240
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
BIOS
Domenii

Bioetica, ştiinţele vieţii şi drepturile omului

Autori: Vasile Astărăstoae , Gheorghe Scripcaru
 

Relatia dintre progresele stiintelor vietii si drepturile omului sta la baza unei noi preocupari deontologice, bioetica, ce elaboreaza o serie de norme infrajuridice, cu caracter de drept „indicativ”. Lucrarea face apel la totalitatea rezolutiilor, declaratiilor sau legilor in domeniu, care pot constitui obiectul unor dezbateri stiintifice intre medici, eticieni si juristi.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
240
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii

De la dreptul natural la dreptul pozitiv • Stiinta, drepturile omului, bioetica si legea • Substratul natural, etic, stiintific si legal al drepturilor omului si riscul încalcarii lor • Bioetica si cercetarea biomedicala • Problemele drepturilor omului în genetica umana • Transplanturile de tesuturi, organe si reglementarea lor legala • Paradigme si dileme bioetice si legale în psihiatrie • Bazele bioetice ale practicii psihiatrice • Atitudinea fata de muribunzi si eutanasia • Privire generala si metadeschideri privind relatiile dintre stiinta, drepturile omului si lege • Drepturile omului, stiinta si propuneriDespre autori


Vasile Astarastoae, conferentiar doctor UMF Iasi, titular al cursului de bioetica, absolvent al Facultatii de Drept, Universitatea „Al.I. Cuza” Iasi si al Facultatii de Medicina, Iasi. Este autorul unor cursuri si monografii in domeniul medicinei legale, deontologiei medicale si bioeticii. A publicat la Polirom: „Responsabilitatea juridica medicala in Romania”, „Bioetica, stiintele vietii si drepturile omului”, „Psihiatrie medico-legala”, „Criminologie clinica” si „Medicina legala pentru juristi”.


Gheorghe Scripcaru, doctor, profesor consultant la UMF Iasi, membru emerit al Academiei Internationale de Medicina Legala si Sociala si al altor societati stiintifice internationale, este autorul a zece manuale si monografii de medicina legala, drept medical, deontologie medicala, bioetica si expertologie. Coautor al volumelor publicate la Polirom „Bioetica, stiintele vietii si drepturile omului”, „Psihiatrie medico-legala”, „Criminologie clinica” si „Medicina legala pentru juristi”.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.