Farmacoepidemiologie
ISBN
973-681-035-6
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
160
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
BIOS
Domenii

Farmacoepidemiologie

Autori: Ostin C. Mungiu , Cristina-Maria Gavrilescu
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Lucrarea reprezinta rodul colaborarii dintre un clinician si un farmacolog, prezentind o sinteza a vastelor date acumulate in literatura de specialitate cu privire la rolul si perspectivele farmacoepidemiologiei, precum si experienta personala cu privire la organizarea unor studii clinice. Definitia si domeniul de activitate al farmacoepidemiologiei; tipurile de indicatii clinice folosite in farmacologie; depistarea efectelor nedorite ale medicamentelor nou comercializate; stabilirea cauzalitatii reactiilor adverse medicamentoase; evaluarea economica a preparatelor farmaceutice; rolul meta-analizei in farmacoepidemiologie; cind si cum trebuie efectuate studii de farmacoepidemiologie;rolul monitorizarii terapiilor medicamentoase; prescrierea rationala a medicamentelor; rolul farmacoepidemiologiei in studiul efectelor benefice ale medicamentelor; importanta farmacoepidemilogiei pentru industria medicamentelor – sint subiecte care vor trezi interesul medicilor practicieni, ale caror observatii clinice ar putea fi utile revigorarii activitatii de farmacovigilenta din tara noastra.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
160
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Ostin C. Mungiu (n. 1941-2021) a fost profesor universitar, sef al Catedrei de Farmacologie, Toxicologie si Algeziologie si al Laboratorului Central de Testare a Medicamentului din cadrul U.M.F. „Gr.T. Popa” din Iasi; a fost presedinte in exercitiu al Asociatiei Romane pentru Studiul Durerii, membru si membru fondator al unor asociatii si societati medicale din tara si strainatate, promotor al invatamantului universitar de algeziologie din Romania. De acelasi autor: „Farmacologie biochimica” (IMF, Iasi, 1974), „Farmacologie medicala” (IMF, Iasi, 1977), „Farmacologie – lucrari practice” (in colaborare; IMF, Iasi, 1980), „Curs de farmacologie” (in colaborare, partea I, IMF, Iasi, 1980), „Farmacologie clinica – sinteze” (IMF, Iasi, 1981), „Aspecte actuale de clinica si terapeutica farmacologica” (in colaborare, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1982), „Farmacologie clinica – elemente farmacologice si terapeutice” (IMF, Iasi, 1985), „Terapia oculara medicamentoasa” (in colaborare, IMF, Iasi, 1985), „Elemente de farmacologie fundamentala” (vol. I, UMF, Iasi, 1995), „Elemente de farmacografie si testare a medicamentului” (vol. IV, UMF, Iasi, 1996), „Actualitati in Algeziologie si Farmacologie” (UMF, Iasi, 1997), „Progrese in Algeziologie si Farmacologie” (UMF, Iasi, 1998), „Aspecte actuale de Farmacologie si Algeziologie” (UMF, Iasi, 1999), „Algeziologie generala – O abordare farmacologica” (Polirom, Iasi, 1999), „Farmacologie biochimica” (in colaborare; Infomedica, Bucuresti, 2000), „Algeziologie speciala” (Polirom, Iasi, 2000), „Compendiu de farmacologie” (in colaborare; Editura Dan, Iasi, 2001), „Evaluarea durerii. Algeziologie experimentala” (Polirom, Iasi, 2001), „Tratat de algeziologie” (Polirom, Iasi, 2002), „Farmacoepidemiologie” (in colaborare cu Cristina-Maria Gavrilescu; Polirom, Iasi, 2002).


Cristina-Maria Gavrilescu (n. 1961) este medic primar, sef de lucrari medicina interna, Clinica a V-a Medicala, Facultatea de Medicina Stomatologica, UMF Iasi, avind de asemenea specialitatile de farmacologie clinica si gerietrie-gerontologie. Este membru si membru fondator al mai multor asociatii si societati stiintifice medicale. Autoare si coautoare la numeroase lucrari stiintifice si cercetari pe teme de farmacovigilenta si de medicina interna.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.