Povestea nopții
ISBN
973-683-913-3
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Povestea nopții

Autori: Colm Tóibín
INDISPONIBIL
12,43 lei

 
Traducere de Magda Teodorescu
Romanul „Povestea noptii” este o parabola a confuziei marginalitatii. Povestea lui Richard Garays, personajul-narator (a carui homosexualitate isi lasa amprenta asupra intregii carti), incepe si se sfirseste in neant, e nedeterminata. Sudul este sinonim cu marginalitatea, decaderea si puseurile nationaliste. In aceasta lume, aflata parca mereu pe punctul disparitiei, personajul principal incearca timid sa-si dobindeasca identitatea. Obtine un statut social incert in Argentina lui Carlos Menem si se lupta cu disperare sa gaseasca dragostea, singura care i-ar putea conferi increderea si respectul fata de sine. La scurt timp dupa ce o gaseste, descopera ca si el, si iubitul lui au SIDA. „Povestea noptii” este impregnata de fascinanta literatura a Sudului american, speculatiile in jurul destinului Argentinei amintind intru citva de meditatiile metafizice ale lui Borges.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Primul roman al lui Colm Toibin (Sudul, 1990) a fost distins cu Irish Times Literature Award in 1991. Cartile urmatoare au confirmat premiul de debut, caci toate au obtinut premii sau nominalizari importante: Ierburile in flacari (1992) a cistigat Encore Award, Povestea noptii (1996; Polirom, 2002) a primit Ferro-Grumley Award in 1997, Farul din Blackwater (1999) a fost nominalizat la Booker Prize, Maestrul (2004; Polirom, 2007) a fost nominalizat la Man Booker Prize si distins cu IMPAC Prize, Los Angeles Times Novel of the Year Award si Prix du Meilleur Livre Etranger, iar Brooklyn (2009) a cistigat Costa Novel Award pentru anul 2009. Ultimul roman publicat, Testamentul Mariei (2012), a fost nominalizat la Booker Prize in 2013.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.