Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
Cucul şi pupăza
ISBN
978-973-46-0635-1
An apariție
2007
Lună apariție
6
Număr pagini
296
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Cucul şi pupăza

Autori: Will Self
 
Traducere din limba engleza si note de Catalina Necula

Cucul si pupaza este o carte compusa din doua microromane (sau, in termenii folositi de autor, o „noveleta” si o „farsa”) pe tema clasica a metamorfozei, tratata aici cu un umor absurd, violent si macabru. In Cucul este vorba despre o tinara femeie, Carol, cu o casnicie de circumstanta si un sot alcoolic. Indiferenta si lipsita de personalitate, Carol se pomeneste deodata mindra posesoare a unui... penis, iar aceasta metamorfoza fizica antreneaza schimbari majore de comportament, care o transforma intr-o persoana agresiva (devine violatoare si ucigasa), cu o sexualitate dubla si dezlantuita si un discurs pe masura. Pupaza trateaza fenomenul invers: Bull, un redactor de divertisment si mare amator de sport, se trezeste intr-o dimineata cu un vagin in dosul genunchiului. Aceasta trasatura bizara ii da un farmec nou in ochii medicului care-l trateaza, iar cei doi au o torida legatura amoroasa, in urma careia Bull ramine... insarcinat - sau, cu alte cuvinte, „sedus, tradat si lasat cu burta la gura”.
An apariție
2007
Lună apariție
6
Număr pagini
296
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Will Self (autor)
Will Self a debutat in 1991 cu volumul de povestiri The Quantity Theory of Insanity (distins in anul urmator cu Geoffrey Faber Award), caruia i-au urmat, intr-o succesiune rapida, romane, povestiri si nuvele caracterizate printr-o imaginatie debordanta, o inventivitate lexicala remarcabila si o ironie incisiva, a caror trasatura comuna este, asa cum o descrie autorul insusi, preocuparea pentru „oroarea ascunsa in sinul cotidianului”. Dintre acestea, amintim: Cock and Bull (Cucul si pupaza, 1992; Polirom, 2007), My Idea of Fun (1993; in pregatire la Editura Polirom), Grey Area (1994), The Sweet Smell of Psychosis (1996), Great Apes (Maretele maimute, 1997), Tough, Tough Toys for Tough, Tough Boys (1998), How the Dead Live (2000, nominalizat la Whitbread Novel of the Year Award), Dorian: an Imitation (2002), Dr Mukti and Other Tales of Woe (2004), The Book of Dave (Cartea lui Dave, 2006, in pregatire la Editura Polirom). Colaborator regulat al unor importante ziare britanice, printre care se numara Evening Standard, The Independent, The Observer si New Statesman, Will Self a mai publicat trei colectii de eseuri si articole: Junk Mail (1995), Sore Sites (2000) si Feeding Frenzy (2001).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.