- ISBN
- 973-46-0300-0
- An apariție
- 2006
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 276
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM
- Domenii
„Un roman intens si stralucitor... Capote poseda o maiestrie narativa uluitoare, o magie proprie.” (The Atlantic Monthly)
Romanul de debut al lui Capote, publicat la doar 23 de ani, a fost inca de la aparitie un enorm succes de critica si de public si este considerat astazi una dintre capodoperele literaturii americane din cea de-a doua jumatate a secolului XX. Tandru, liric si provocator intocmai ca autorul sau, este, dupa marturia acestuia, „menit sa exorcizeze demonii” unei copilarii singuratice. Tratind, in buna masura, despre sperantele si angoasele adolescentului Capote, cartea descrie experientele – pe jumatate traite, pe jumatate visate – ale lui Joel Knox, care, dupa moartea mamei sale, vine sa locuiasca, alaturi de tatal pe care nu-l cunoscuse niciodata, la un conac izolat din Alabama. Destinele frinte ale excentricilor locatari ai resedintei vor reprezenta pentru tinarul Joel un avertisment si, in acelasi timp, o capcana, iar relatia cu acestia il va ajuta sa descopere lumea adulta si pe sine insusi.
- An apariție
- 2006
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 276
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
Despre autori
Truman Capote, pe adevăratul său nume Truman Streckfus Persons, s-a născut la 30 septembrie 1924 în New Orleans şi, după divorţul părinţilor, a fost crescut de familia mamei sale, într-un orăşel din Alabama. Cînd aceasta s-a recăsătorit cu un om de afaceri cubanez, Capote s-a mutat la New York şi a adoptat numele tatălui vitreg. La şaptesprezece ani şi-a întrerupt studiile şi s-a angajat la The New Yorker; curînd a început să-şi publice povestirile în prestigioase reviste literare, iar în 1948 i-a apărut romanul Alte glasuri, alte încăperi, care s-a bucurat de un enorm succes şi l-a impus în atenţia criticilor ca una dintre cele mai mari speranţe ale prozei americane. Volumele de povestiri, romanele şi piesele de teatru publicate ulterior – O vară la răscruce (1943, roman apărut postum în 2005), Arborele nopţii şi alte povestiri (1949), Harfa de iarbă (1951), Mic dejun la Tiffany (1958), Cu sînge rece (1966), Muzică pentru cameleoni (1980) –, dintre care multe sînt obiectul unor ecranizări celebre, îi consolidează definitiv reputaţia şi, totodată, stilul: o combinaţie irezistibilă de nonconformism, ironie, rafinament psihologic şi complexitate stilistică.