Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
Trei povestiri
ISBN
973-681-668-0
An apariție
2004
Lună apariție
10
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Trei povestiri

Autori: Gustave Flaubert
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Traducere de Anda Boldur
Trei povesteri – Legenda sfintului Iulian Ospitalierul, Un suflet curat si Irodiada – in care recunoastem pana inconfundabila a unuia dintre cei mai importanti scriitori ai literaturii universale.
„Aceste Trei povestiri sint capodopere absolute si perfecte, create cu forta unui poet sigur de arta lui, si despre care nu trebuie sa vorbim decit cu admiratia respectuoasa pe care o datoram geniului. Pentru ca Flaubert a stiut sa atinga o forma esentiala si definitiva, unde fiecare fraza, fiecare cuvint au ratiunea lor de a fi necesara si fatala si careia este imposibil sa-i mai schimbi ceva, asa cum n-o poti face nici intr-o oda a lui Horatiu sau intr-o fabula de La Fontaine.” (Theodore de Banville)
„In Trei povestiri, ne este dat sa contemplam o arta desavirsita: in prodigioasa economie a povestirii, evocarea personajelor si a lumilor foarte particulare in care locuiesc, si asta cu ajutorul unei scriituri care poate, dupa cum vrea autorul, sa se faca stralucitoare si nervoasa, dramatica si visatoare, sobra si nuantata.” (Maurice Nadeau)
An apariție
2004
Lună apariție
10
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Unul dintre marii scriitori ai secolului al XIX-lea, Gustave Flaubert s-a născut la 12 decembrie 1821, în Rouen. După ce a absolvit Collège Royal, în 1840, a început să lucreze la primele piese de tea­tru şi la schiţele romanelor sale istorice. Publicase deja prima povestire în 1837, în revista Colibri. Doamna Bovary, la care Flaubert a început să lucreze în 1851, apare abia şase ani mai tîrziu. Pentru următorul său roman, Salammbô (publicat în 1862), Flaubert caută inspiraţie în Tunisia, unde ajunge în 1858. În 1869, după 26 de ani de lucru, publică Educaţia sentimentală, despre care mulţi consideră că a influenţat major dezvoltarea romanului euro­pean. Alt roman la care a lucrat intens, dar care va apărea neterminat, abia în 1881, este Bouvard şi Pécuchet. În 1880, la 7 mai, Gustave Flaubert se stinge din viaţă la Croisset, locul unde se izolase încă din 1864. În acelaşi an, cîţiva scriitori – prin­tre care se numărau Émile Zola, Guy de Maupassant, J.-K. Huysmans şi Paul Alexis – i-au dedicat lui Flaubert colecţia de romane Les Soirées de Médan.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.