Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
Palomar
ISBN
973-681-572-2
An apariție
2004
Lună apariție
12
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Palomar

Autori: Italo Calvino
INDISPONIBIL
4,81 lei

 
Traducere si postfata de Geo Vasile
Italo Calvino recunoaste ca fiecare dintre cele douazeci si sapte de naratiuni ale cartii oglindeste o experienta personala, astfel incit „Palomar” poate fi citit si ca un jurnal intim de evenimente si cugetari pentru minte, inima si literatura. Din punct de vedere artistic, „Palomar” se afla la polul opus celebrei carti „Daca intr-o noapte de iarna un calator” (apologie a romanescului, a fictiunii), fiind o descoperire a epicii acolo unde ea nu exista. Alaturi de romanul „Orasele invizibile”, „Palomar” este cartea cea mai apreciata de publicul american, numele lui Calvino fiind mereu asociat postmodernistilor europeni. Purtator de cuvint al acestuia, domnul Palomar face parte din tipologia cautatorilor de adevar de-a lungul unei parabole dramatice, din care nu lipsesc indoiala, resemnarea, ironia.
An apariție
2004
Lună apariție
12
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Italo Calvino (1923-1985) a practicat cu succes gazetaria, a colaborat la radio, televiziune, s-a ocupat de cinema si teatru, a compus texte pentru cintece si muzica de opera, a frecventat majoritatea orientarilor literare postbelice (de la miscarea neoavangardista a „Grupului ’63” la semiologia lui Roland Barthes si A.-J. Greimas ori a grupului de „literatura potentiala” Oulipo, prin intermediul prietenului sau Raymond Queneau, din care a si tradus). In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, lupta in rindurile Rezistentei, experienta reflectata in romanul sau de factura neorealista Cararea cuiburilor de paianjeni (1947), publicat de Einaudi. Cele trei romane care ii vor aduce celebritatea internationala sint: Vicontele taiat in doua (1952), Baronul din copaci (1957) si Cavalerul inexistent (1959). In 1959 primeste Premiul Bagutta pentru volumul de Povestiri (1958), in 1968, Premiul Viareggio pentru T-indice zero (1967), pe care insa il refuza. Activitatea sa literara este incununata cu numeroase premii si distinctii literare, atit in Italia (Premiul Feltrinelli, 1973), cit si in Austria si Franta. De acelasi autor, la Editura Polirom au fost traduse: Castelul destinelor incrucisate (2002), Palomar (2004), Iubiri dificile (2004) si Daca intr-o noapte de iarna un calator (2006).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.