Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
Turnul de abanos
ISBN
973-681-328-2
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
344
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Turnul de abanos

Autori: John Fowles
INDISPONIBIL
27,89 lei

Vezi eBook
 

Traducere de Livia Deac

„O carte extrem de antrenanta, cu o imagistica uluitor de bogata, cu dialoguri precise si caracterizari patrunzatoare, tulburatoare prin forta descrierilor si prin obsedantele sale ritmuri celtice.“ (The Times)

„Aceasta colectie de cinci nuvele confirma inca o data faptul ca, in ceea ce priveste ingeniozitatea tehnicilor narative, putini scriitori contemporani se pot considera egali lui Fowles. „Turnul de abanos”, nuvela care da titlul volumului, este una dintre cele mai frumoase scrieri ale lui Fowles.“ (Observer)

„Intr-o maniera demna de Pirandello, John Fowles minuieste procedeele povestirii politiste conventionale pentru a explora relatiile dintre realitate si fictiune, dintre adevar si iluzie, cu efecte magistrale.“ (The Sunday Telegraph)

„Nuvelele lui Fowles nu sint cu nimic mai prejos decit faimoasele sale romane – Colectionarul, Iubita locotenentului francez ori Magicianul.“ (The Guardian)

An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
344
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


John Fowles s-a născut în 1926, la Leigh-on-Sea, o mică localitate din comitatul Essex. După ce a urmat cursurile Universităţii din Edinburgh, în 1950 a obţinut o diplomă în literaturile franceză şi germană la Oxford, unde i-a descoperit pe existenţialiştii francezi şi pe promotorii Noului Roman. A predat literatură franceză la New College, Oxford, a fost profesor de limba şi literatura engleză la Universitatea din Poitiers, apoi la Colegiul Anargyrios de pe insula grecească Spetsai (experienţă evocată în Magicianul), pentru ca între 1954 şi 1963 să predea engleza la Colegiul St Godric din Londra. A dobîndit recunoaşterea internaţională odată cu apariţia primului său roman, Colecţionarul (1963), care a avut un mare succes la public şi a primit de îndată şi elogiile criticii, Fowles fiind considerat un scriitor cu o forţă imaginativă şi inovatoare excepţională, reputaţie pe care i-au confirmat-o următoarele sale romane: Magicianul (1965; ediţie revizuită în 1977), Iubita locotenentului francez (1969), Daniel Martin (1977), Mantisa (1982) şi Omida (1985). Ecranizarea romanului Iubita locotenentului francez, cu un scenariu realizat de Harold Pinter (dramaturg şi laureat al Premiului Nobel), a fost nominalizată la premiile Academiei Americane de Film şi a obţinut trei premii BAFTA şi un Glob de Aur. Scriitor prolific, Fowles a publicat şi eseuri (Aristocraţii, 1964), nuvele (Turnul de abanos, 1974), poezii, traduceri, prefeţe, cronici literare şi comentarii la albume de artă fotografică. În 2003 i-a apărut primul volum al jurnalelor intime, urmat în 2006 de volumul al doilea. 



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.