Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
Anna Karenina
ISBN
973-681-169-7
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
1212
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Anna Karenina

(2 volume)

Autori: Lev Tolstoi
INDISPONIBIL
47,68 lei

 
Traducere de Emil Iordache. Postfata de Sorina Balanescu. „Anna Karenina este o opera de arta perfecta si a picat la momentul potrivit, cu ea nu se poate compara nimic din literaturile europene ale epocii actuale si, in al doilea rind, este ceva propriu, al nostru, tocmai ceea ce reprezinta «cuvintul nostru nou», national, sau cel putin un inceput al acestuia, un cuvint ce nu poate fi auzit in Europa si care, cu toate acestea, ii este foarte necesar, oricit ar fi ea de orgolioasa.“ (F.M. Dostoievski) „Daca as scrie odata un eseu despre Tolstoi in fata Adevarului, l-as proiecta intii in fata mortii. El, care a trait «noaptea din Arzanias», care, mult inaintea lui Heidegger, vedea existenta lui Ivan Ilici ca un «Sein zum Tode», care ii striga lui Bunin (sau, mai exact, Mortii): «Nu exista Moarte!», a fost fascinat de chipul hidos, mincinos, fastuos si vid al Mortii. In opera sa toata, a urmarit-o, cautind sa exorcizeze forta ei malefica... Si i-a opus imaginile cele mai reavane ale prozei sale, senzatiile cele mai directe ale existentei pamintene.“ (Nicolae Balota)
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
1212
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Lev Nikolaevici Tolstoi (1828-1910) este autorul unei opere în care individualul şi naţionalul capătă dimensiuni universale. Începând cu trilogia autobiografică scrisă în perioada 1852-1857 şi alcătuită din romanele Copilăria, Adolescenţa şi Tinereţea, sondarea „fluidităţii” universului interior şi a temeiurilor morale ale omului a devenit principala temă a operelor sale. În nuvela Cazacii, eroul, un tânăr aristocrat, redescoperă bucuria comunicării cu natura, viaţa firească şi integră a omului simplu. Capodopera Război şi pace zugrăveşte viaţa întregii societăţi ruse în perioada războaielor napoleoniene; evenimentele istorice şi interesele personale, căile de autodefinire a personalităţii şi spontaneitatea vieţii populare sunt prezentate drept componente echivalente ale existenţei natural-istorice. La sfârşitul anilor 1870, scriitorul a trecut printr-o criză spirituală amplificată ulterior de ideea desăvârşirii morale şi a „simplificării” (care a dat naştere doctrinei şi mişcării „tolstoismului”) şi a întreprins în operele sale o critică din ce în ce mai accentuată a instituţiilor birocratice, a statului, a Bisericii (în 1901 a fost excomunicat din Biserica Ortodoxă Rusă), a civilizaţiei şi culturii, a întregului mod de viaţă specific „claselor cultivate”, ilustrată în romanul Învierea, nuvela Sonata Kreutzer sau dramele Puterea întunericului şi Cadavrul viu. De asemenea, interesul său s-a îndreptat spre temele morţii, păcatului, căinţei şi renaşterii morale, precum în nuvelele Moartea lui Ivan Ilici, Părintele Serghi, Hagi Murad. La Editura Polirom au apărut: Anna Karenina, Război şi pace, Învierea, Sonata Kreutzer şi alte povestiri, Povestiri din Sevastopol, Copilăria, Adolescenţa. Tinereţea.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.