Călătorii în lumea de dincolo
ISBN
973-683-883-8
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA IOAN PETRU CULIANU
Domenii

Călătorii în lumea de dincolo

Autori: Ioan Petru Culianu
 
Traducere de Gabriela si Andrei Oisteanu. Prefata si note de Andrei Oisteanu. Autorul face o trecere in revista si un comentariu asupra manifestarilor extatice, viziunilor unor lumi paralele, calatoriilor in alte lumi sau asupra felurilor cum au imaginat prozatorii calatoriile in spatii paralele, de la Lewis Caroll (”Alice in Wonderland” – 1865, ”Through the Looking Glass” – 1871) si Charles Howard Hinton (”Scientific Romances” – 1886, ”A New Era of Thought” – 1888), pina la Jorge Luis Borges (”Tlon, Uqbar, Orbis Tertius” – 1941, ”El Aleph” – 1949). Nu avem de-a face cu o carte de popularizare sau comerciala – cu sensul peiorativ al termenilor – ci, sub masca unei relative accesibilitati, Culianu a vehiculat multe concepte si teorii inedite, reusind sa exprime cele mai abstracte si nuantate idei in forme mai accesibile. Este o performanta care nu sta la indemina oricui, iar rezultatul acestui demers este o carte a carei lectura este profitabila atit pentru nespecialist, cit si pentru cel mai exigent specialist.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Ioan Petru Culianu (1950-1991) a fost profesor de istoria religiilor la University of Chicago, unde a colaborat cu Mircea Eliade. A publicat studii consacrate privind gnosticismul şi magia renascentistă. Dintre volumele publicate la Editura Polirom amintim: Cult, magie, erezii (2003, 2016), Eros şi magie în Renaştere. 1484 (2003, 2012), Dicţionar al religiilor (impreună cu Mircea Eliade, 2007), Iter in silvis (vol. I, 2012; vol. II, 2013). Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.