Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
Hesperus
ISBN
978-973-46-7930-0
An apariție
2019
Lună apariție
8
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA IOAN PETRU CULIANU
Domenii

Hesperus

(ediția a IV-a)

Autori: Ioan Petru Culianu
34,95 lei

Vezi eBook
 

Prefaţă de Mircea Eliade

„După mulţi ani, cunosc Arta Transformării atît încît să pot compune un concert. Dar la început eram ca un şcolar naiv care învăţa rudimentele muzicii: tot ceea ce ştiam era că muzica există. Nu vreau să crezi că pentru acela care stăpîneşte Arta n-ar exista nici o «realitate». Dimpotrivă, există lucruri date: minţile umane. Fiecare dintre ele se diferenţiază de celelalte în măsura în care nu pătrunde într-o unitate inteligibilă. Un grup uman este salvat dacă un singur membru al lui devine Maestru al Artei. Ce se întîmplă în acest caz cu ceilalţi? În aparenţă, nimic. Li se deschid cîteva căi şi o singură soluţie pentru fiecare: visul lui. Omul aspiră către Artă prin vis.” (Ioan Petru Culianu)

„Ar fi interesant de ştiut dacă intima cunoaştere a credinţelor, ideilor şi tehnicilor religioase a pregătit – sau provocat – tema centrală din Hesperus. Un tînăr savant, stăpîn pe mai multe mitologii, a resimţit nevoia imperioasă de a scrie un roman care este în acelaşi timp o operă ştiinţifico-fantastică şi o «călătorie filozofică» într-o lume paralelă, construită prin magia naraţiunii. Cu alte cuvinte, ni se povesteşte cum un anumit univers a venit la fiinţă, şi tot ce s-a petrecut după «creaţia» lui. Aventurile acestor personaje ale viitorului au o structură mitologică, fără ca totuşi să repete ori să adapteze mituri europene ori exotice.” (Mircea Eliade)
An apariție
2019
Lună apariție
8
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Ioan Petru CULIANU (1950-1991) a fost profesor de istoria religiilor la University of Chicago, unde a colaborat cu Mircea Eliade. A publicat studii consacrate privind gnosticismul şi magia renascentistă. Dintre volumele publicate la Editura Polirom amintim: Cult, magie, erezii (2003, 2016), Eros şi magie în Renaştere. 1484 (2003, 2012), Dicţionar al religiilor (împreună cu Mircea Eliade, 2007), Iter in silvis (vol. I, 2012; vol. II, 2013).



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.