Cărțile autorului Dai Sijie

Unul dintre cei mai apreciati romancieri si cineasti francezi contemporani, Dai Sijie s-a nascut in 1954, in provincia Fujian din sudul Chinei. Din cauza originii burgheze, intre anii 1971 si 1974 a fost trimis de guvernul maoist la reeducare intr-un sat de munte din provincia Sichuan. Dupa moartea lui Mao, a urmat studii universitare de istoria artei si, in 1984, a obtinut o bursa in Franta, unde s-a stabilit definitiv, devenind un regizor de marca. Filmele sale – Chine, ma douleur (1989), distins cu Premiul Jean Vigo, Le mangeur de lune (1994), Tang, le onzième (1998), Les filles du botaniste (2006) – au fost apreciate de critica si de publicul cinefil. Romanul sau de debut, Balzac si Micuta Croitoreasa chineza (2000; Polirom, 2002, 2011), a devenit rapid un bestseller international, tradus in peste douazeci de limbi si ecranizat chiar de catre autor. Complexul lui Di (2003; Polirom, 2004), publicat in peste treizeci de tari si pentru care i s-a decernat Premiul Femina, i-a reconfirmat valoarea si talentul literar.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.