Cărțile autorului Bulat Okudjava

Bulat Okudjava (1924-1997) a fost poet, romancier, scenarist, cîntăreţ şi compozitor sovietic de origine georgiano-armeană. A debutat în 1956 cu volumul Lirice, urmat de alte cărţi de versuri: Insule (1959), Toboşarul vesel (1964), Generosul Martie (1967), Arbat, Arbatul meu (1976), Vi se dedică (1988). A scris naraţiuni autobiografice – povestiri, nuvele şi romanul Teatrul care nu mai există, distins cu Premiul Cărţii în 1994. O direcţie aparte în proza sa este marcată de romanele „fantezii istorice”: Sărmanul Avrosimov (1969), Călătoria diletanţilor (1976), Întîlnire cu Bonaparte (1983). A compus 200 de cîntece pe versurile propriilor poeme, împletind în muzica populară rusească cu stilul şansonetelor franţuzeşti. O planetă minoră, 3149 Okudjava, descoperită în 1981 de astronoma cehă Zdeňka Vávrová, a primit numele lui.

 

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.