Cărțile autorului Peter Matthiessen

Peter Matthiessen (1927-2014) a fost un scriitor şi naturalist american şi, pînă în prezent, singurul autor care a cîştigat National Book Award pentru ficţiune şi nonficţiune. Născut în New York, Matthiessen a studiat la Yale University şi, vreme de un an, la Sorbona. După absolvirea facultăţii, a început să publice povestiri şi să studieze zoologia. În urma succesului obţinut cu primele sale texte de proză, se hotărăşte să urmeze o carieră literară. Locuieşte cîţiva ani la Paris, unde se asociază cu alţi scriitori americani expatriaţi, precum William Styron, James Baldwin, Irwin Shaw. În 1953, împreună cu cîţiva oameni de litere americani, înfiinţează prestigioasa The Paris Review. Întors în Statele Unite în 1954, începe să călătorească intens şi, în urma explorărilor sale, publică aproximativ douăzeci de volume pe teme de ştiinţe naturale şi mediu, inclusiv Leopardul de zăpadă (1978), cu care obţine pentru prima oară National Book Award. În acelaşi timp, continuă să publice proză scurtă şi mai ales romane, printre care se numără At Play in the Fields of the Lord (1965, selectat pe lista scurtă pentru National Book Award) şi trilogia Everglades (Killing Mister Watson, Lost Man’s River şi Bone by Bone), apărută în 2008 într-un singur volum, cu titlul Shadow Country, cu care cîştigă încă o dată National Book Award. În 2010, Shadow Country este recompensat cu Medalia William Dean Howells, premiu oferit de Academia Americană de Arte şi Litere (al cărei membru a fost) pentru cel mai remarcabil roman american apărut în ultimii cinci ani. Ultimul său roman, In Paradise, a fost publicat în 2014, la puţin timp după moartea autorului.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.