Cărțile autorului Anca Haţiegan

Anca Haţiegan este licenţiată în teatrologie (2000) şi în filologie (2003) la Facultatea de Litere a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj. Predă istoria teatrului la Facultatea de Teatru şi Film din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”. Este membră a grupării literare „Echinox”. Doctor în Filologie cu teza Teatralitate şi roman sub regimul comunist, publicată ulterior sub titlul Cărţile omului dublu (2010). Volumul a fost distins cu premiul „Marian Papahagi” pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj, pe 2010, şi nominalizat la Gala Tînărului Scriitor, premiile revistei Observator cultural, premiul CriticAtac, premiile Asociaţiei de Literatură Generală şi Comparată din România, Marile Premii Promethevs. A dramatizat romanul Întîlnirea de Gabriela Adameşteanu, în colaborare cu autoarea. Un spectacol-lectură cu această piesă, în regia Cătălinei Buzoianu, a avut loc la Teatrul Odeon din Bucureşti pe 16 mai 2006. Piesa a fost montată şi la Teatrul Naţional Radiofonic (2007), spectacolul fiind nominalizat la Premiile UNITER. A semnat contribuţii în numeroase volume colective, printre care: Analele Sighet 10 (2003), România înghesuită. Cutii de chibrituri, borcane, conserve (ipostaze ale ghetoizării în comunism şi postcomunism) (2006), Viaţa teatrală în şi după comunism (2006), T(z)ara noastră. Stereotipii şi prejudecăţi (2007), Anunţuri mortuare în Re major (2008), Cărţile supravieţuitoare (2008), Das rumänische Theater nach 1989. Seine Beziehungen zum deutschsprachigen Raum (2010), Ghid de supravieţuire pentru teatrologi (2014), Mică istorie a unui secol mare (2018), Echinox 50 (2018). Dimineaţa actriţelor a primit de curînd Premiul „Ion Negoiţescu” al Revistei Apostrof, pe anul 2019, volum considerat fundamental pentru istoria teatrului românesc.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.