Cărțile autorului Charles Dickens

Charles Dickens (1812-1870) este unul dintre cei mai valoroşi şi mai îndrăgiţi scriitori ai epocii victoriene. Presărate cu intrigi întortocheate, personaje pitoreşti şi descrieri ale societăţii timpului, romanele sale lasă mereu asupra cititorilor o amintire de neşters. Viaţa tumultuoasă a lui Dickens este o sursă nesecată de inspiraţie, multe dintre experienţele din copilărie şi adolescenţă regăsindu-se în romanele sale: cînd Charles abia intrase la şcoală, tatăl lui a fost arestat din cauza datoriilor şi închis împreună cu restul familiei la Marshalsea. Fiind cel mai mare dintre copii, Charles a fost trimis să muncească la fabrica de cremă de ghete Warren, unde a îndurat umilinţe şi privaţiuni care l-au marcat pentru totdeauna. După trei ani s-a întors la şcoală şi, la încheierea studiilor, s-a orientat spre o carieră jurnalistică ce i-a deschis curînd porţile spre lumea literară. De-a lungul vieţii a publicat numeroase romane, nuvele şi povestiri, dintre care amintim: Oliver Twist (1839), Nicholas Nickleby (1839), Poveste de Crăciun (1843), David Copperfield (1850), Mica Dorrit (1853), Timpuri grele (1854), Poveste despre două oraşe (1859) şi Marile speranţe (1861).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.