Cărțile autorului Denis Johnson

Denis Johnson s-a nascut in 1949 la München, din parinti americani. A crescut la Tokio, Manila si Washington. Primele sale scrieri au fost strinse intr-un volum de poezii, The Man Among the Seals, publicat in 1969, cind Johnson abia implinise 20 de ani si a urmat cursurile Universitatii din Iowa, unde il avea ca mentor pe Raymond Carver. Si-a sustinut un masterat la aceeasi universitate si a primit numeroase distinctii, cum ar fi Lannan Fellowship in Fiction (1993), Whiting Writer’s Award (1986) sau Aga Khan Prize for Fiction, din partea renumitei Paris Review. In 1983 i se publica primul roman, Angels, dar retine atentia cititorilor si a criticii odata cu publicarea volumului de povestiri Jesus Son, in 1992, ecranizat in 1999 si inclus pe lista celor mai bune 20 de carti americane din ultimul sfert de secol. Arborele de fum, publicat dupa o pauza de aproape noua ani, a fost distins cu National Book Award 2007 si nominalizat, in 2008, la Premiul Pulitzer. Pe linga romane si povestiri, Denis Johnson a mai publicat cinci volume de versuri, iar piesele sale de teatru au fost montate la San Francisco, Chicago, New York si Seattle

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.