Cărțile autorului Emanuela Ilie

Emanuela Ilie este conferenţiar universitar doctor la Catedra de literatură română din cadrul Facultăţii de Litere, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iaşi. A participat, ca expert formator, la importante proiecte naţionale şi granturi ce au vizat formarea iniţială sau continuă a cadrelor didactice din învăţămîntul preuniversitar. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al ALGCR, redactor la revistele Poezia, Expres cultural, Zon@ literară şi Revista română, colaborator, cu rubrică permanentă, la Convorbiri literare. A primit mai multe premii pentru critică literară, între care: Premiul pentru debut la Salonul Internaţional de Carte Românească (2008); Premiul pentru debut al revistei Convorbiri literare (2009); Premiul pentru critică al APLER (2009); Premiul pentru critică literară al revistei şi Editurii Contact Internaţional (2011); Premiul pentru critică literară al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi (2012). Pentru activitatea didactică, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România i‑a decernat, în 2014, distincţia de Profesor Bologna. Volume publicate: Didactica literaturii. Metode (2006); Elemente de didactica literaturii române (2007); Hieroglifele poeţilor (2008); Basarab Nicolescu. Eseu monografic (ed. I, 2008, ed. a II‑a, 2009); Dicţionarul critic al poeziei ieşene contemporane. Autori. Cărţi. Teme (ed. I, 2011, ed. a II‑a, 2013); Fantastic şi alteritate (2013). A coordonat mai multe cărţi colective. Cele mai recente au o destinaţie didactică explicită: BAC DE SUCCES la Limba şi literatura română. Filiera teoretică – profil real. Filiera tehnologică. Filiera vocaţională – toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic) (2019), respectiv BAC DE SUCCES la Limba şi literatura română. Filiera teoretică – profilul umanist. Filiera vocaţională – profilul pedagogic (2019). La Editura Polirom a mai publicat Didactica literaturii române. Fundamente teoreticoaplicative (2008).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.