Cărțile autorului Iordan Gheorghe Bărbulescu

Iordan Gheorghe Bărbulescu, profesor universitar doctor în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Bucureşti, Jean Monnet Chair, doctor honoris causa al Universităţii din Oradea şi al Academiei de Administraţie Publică, Chişinău, visiting professor al Universidad del Alba, Santiago, Chile. Începând cu 2006, decan al Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA), iar din 2012 preşedinte al Senatului Şcolii Naţionale. Diplomat în serviciul Ministerului Afacerilor Externe român (1997‑2004), îndeplinind mai multe funcţii, între care şi cea de director adjunct al Direcţiei Generale Uniunea Europeană şi director la Direcţia America Latină. Pentru activitatea sa diplomatică i‑a fost conferit, în anul 2002, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler. În 2016 a fost distins cu titlul de Cetăţean European de către Parlamentul European pentru contribuţia adusă la promovarea Ideii Europene. Este, pentru cetăţenii europeni, cea mai importantă distincţie pe care o acordă UE. Domeniile de expertiză profesională: studii europene, diplomaţie, relaţii internaţionale şi evaluarea de programe şi politici publice. Autor a 13 cărţi şi monografii şi a sute de articole, analize, rapoarte şi studii publicate la nivel naţional şi internaţional. Membru în numeroase asociaţii profesionale şi expert/manager în diverse proiecte/programe naţionale şi europene. Începând cu noiembrie 2010 este preşedinte al Asociaţiei Române de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (asociaţie membră a European Community Studies Association – ECSA). La Editura Polirom a mai publicat Procesul decizional în Uniunea Europeană (2008), Dicţionar explicativ trilingv al Uniunii Europene. Trilingual Dictionary of the European Union. Dictionnaire explicatif trilingue de l’Union européenne (împreună cu Daniela Răpan) (2009) şi Noua Europă, vol. 1, Identitate şi model european (2015).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.