Cărțile autorului Aharon Appelfeld

Aharon Appelfeld (16 februarie 1932, Cernăuţi - 4 ianuarie 2018, Israel) a fost unul dintre reprezentantii de marca ai literaturii israeliene contemporane. In timpul manifestarilor antisemite care au precedat izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost deportat intr-un lagar de munca din Transnistria, de unde a reusit sa evadeze la virsta de opt ani. A supravietuit vreme de trei ani traind prin paduri, iar 1944 s-a alaturat Armatei Rosii. La scurt timp a reusit sa fuga in Italia, iar in 1946 a emigrat in Palestina. A studiat la Universitatea Ebraica din Ierusalim si a predat literatura ebraica la Universitatea Ben-Gurion. La sfirsitul anilor ’50 a inceput sa publice in ebraica, devenind unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati scriitori israelieni. In 1983 i-a fost decernat Premiul Israel pentru literatura, iar in 2005, Premiul Nelly-Sachs pentru intreaga opera literara. Dintre romanele sale, traduse deja in peste treizeci de limbi, au aparut pina acum in limba romana Badenheim 1939 (1979; Polirom, 2007), Pentru toate pacatele (Hasefer, 2000), Caterina (1989; Univers, 2002) si Povestea unei vieti (1999; Polirom, 2009), distins in 2004 cu Premiul Médicis pentru literatura straina.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.