- ISBN
- 978-973-46-7887-7
- An apariție
- 2019
- Lună apariție
- 7
- Număr pagini
- 376
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM > Actual
- Domenii
Traducere din limba engleză şi note de Ada Tanasă
Autoarea bestsellerului internaţional Bastarda Istanbulului
Ella Rubinstein – mamă casnică şi soţie nefericită trăind în suburbiile Bostonului zilelor noastre – se angajează, la aproape patruzeci de ani, la o agenţie literară. Într-o zi i se cere să scrie un referat despre romanul unui autor pe care nu-l cunoaşte. Aşa descoperă povestea fascinantei legături spirituale dintre faimosul poet persan Rumi şi dervişul sufit Shams din Tabrīz. Forţa eliberatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni îl va schimba curînd şi pe al ei: între Ella şi Aziz Zahara, autorul romanului, începe un schimb epistolar, apoi se înfiripă o minunată poveste de dragoste. O apologie a iubirii, privită în multiplele sale ipostaze, romanul lui Elif Shafak punctează cu subtilitate diferenţele dintre religie şi spiritualitate, dintre datorie şi iubire.
„Cu mesajul său actual, provocator, Cele patruzeci de legi ale iubirii merită să fie un fenomen editorial universal.” (The Independent)
„O carte captivantă şi înţeleaptă, Cele patruzeci de legi ale iubirii este povestea unei întîlniri iscate de destin, a unei tovărăşii spirituale şi a unei tragice despărţiri. Elif Shafak preia fapte din biografia lui Rumi şi a lui Shams, dervişul rătăcitor, şi îi readuce pe amîndoi la viaţă cu talentul unei mari povestitoare.” (The Associated Press)
„Trecutul şi prezentul fac front comun în apărarea pasiunii într-un roman superb, senzual, tumultuos.” (The Times)
„Elif Shafak jonglează cu personaje din vremuri îndepărtate, o americancă a epocii moderne şi un poet din secolul XIII, amîndoi ilustrînd o temă universală: lupta dintre raţiune şi pasiune. Lăsîndu-se prinsă într-o poveste uluitoare, eroina ei va alege, fără să privească în urmă, pasiunea.” (More Magazine)
- An apariție
- 2019
- Lună apariție
- 7
- Număr pagini
- 376
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori

Elif Shafak este una dintre cele mai premiate romanciere contemporane. A publicat 19 cărţi, dintre care 12 de ficţiune, printre care şi romanul Insula copacilor pierduţi, nominalizat la Costa Novel Award, RSL Ondaatje Prize şi Women’s Prize. Cărţile ei sunt foarte bine vândute în multe ţări şi opera i-a fost deja tradusă în 55 de limbi. 10 minute şi 38 de secunde în lumea asta stranie a fost nominalizat la Booker Prize şi la RSL Ondaatje Prize şi a fost votat ca Blackwell’s Book of the Year. Cele patruzeci de legi ale iubirii a fost ales de BBC în Topul celor 100 de Romane care au Modelat Lumea Noastră. Ucenicul arhitectului a fost selectat să inaugureze clubul de lectură al ducesei de Cornwall, The Reading Room. Shafak are un doctorat în ştiinţe politice şi a predat la diverse universităţi din Turcia, SUA şi Marea Britanie, printre care St Anne’s College, Oxford University, a cărui membră onorifică este. Are şi un doctorat în litere obţinut la Bard College. Shafak este membră şi vicepreşedintă a Royal Society of Literature şi a fost aleasă în Topul BBC al celor 100 Cele mai Influente Femei. A fost membră a Weforum Global Agenda Council on Creative Economy şi membră fondatoare a ECFR (European Council of Foreign Relations). Apărătoare a drepturilor femeilor, comunităţii LGBTQ+ şi a dreptului la exprimare şi libertate de expresie, Shafak a ţinut discursuri publice inspiraţionale, de două ori pentru TED Global. De asemenea, scrie articole pentru publicaţii importante din întreaga lume. În 2010, Ministerul Culturii din Franţa i-a decernat medalia de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. În 2017 a fost aleasă de Politico drept unul dintre cei 12 oameni „care îţi ridică moralul atunci când ai cea mai mare nevoie”. A făcut parte din juriul multor concursuri literare, printre care şi PEN/Nabokov Award, şi a prezidat Wellcome Prize. De curând, a fost distinsă cu Halldór Laxness International Literature Prize pentru contribuţia la „inovarea artei povestirii”.
www.elifshafak.com