Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
Roderick Duddle
ISBN
978-973-46-6238-8
An apariție
2016
Lună apariție
9
Număr pagini
1
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Roderick Duddle

Autori: Michele Mari
INDISPONIBIL
9,99 lei

Vezi eBook
 

Traducere din limba italiană şi note de Cerasela Barbone

Michele Mari este autorul bestsellerului Pink Floyd în roşu.

Fiu al unei prostituate, Roderick creşte printre răufăcătorii şi beţivii de la Gîsca Roşie, han şi bordel totodată. Cînd mama sa moare, patronul nu întîrzie să-l alunge. Dar nici unul din ei nu ştie că destinul lui Roderick ascunde o avere imensă, iar medalionul pe care îl poartă la gît e dovada acesteia. Pe urmele băiatului porneşte o adevărată adunătură de neghiobi, smintiţi, avocaţi şi administratori dubioşi, ucigaşi, călugăriţe nu tocmai obişnuite – cu toţii hotărîţi să pună mîna, într-un fel sau altul, pe o parte din pradă. Şi astfel Roderick fuge, pe uscat şi pe mare, într-un carusel de întîmplări neprevăzute, crime, confuzii şi piste false. Roderick Duddle este, în acelaşi timp, sinteza şi reinventarea parcursului literar al lui Michele Mari: mereu cu un ochi la Charles Dickens şi la Robert Louis Stevenson, maeştrii săi, autorul zugrăveşte o parabolă ca nici o alta despre lăcomia şi prostia fiinţei umane, dar şi despre capacitatea acesteia de a se minuna dinaintea miraculosului. Un joc literar deopotrivă pasionant şi rafinat, înzestrat cu forţa şi inteligenţa de a se înfăţişa cititorului ca un roman-foileton al zilelor noastre.

„Nu este prima oară cînd Michele Mari face o călătorie în interiorul literaturii care îi place cel mai mult, devenind prizonierul ei şi trudind, ca să spunem aşa, într-o fericită competiţie cu capodoperele din care se inspiră. Roderick Duddle este un omagiu explicit adus lui Dickens şi lui Stevenson, precum şi altor maeştri ai romanului de aventuri din secolul al XIX-lea.” (La Repubblica)

„Ai o mare satisfacţie cînd îl citeşti pe Michele Mari, întîi de toate datorită frumuseţii compoziţiei: cuvintele sînt alese cu grijă şi, odată puse unul lîngă celălalt, par a se face nevăzute în acest întreg; în al doilea rînd, datorită suprapunerii poveştilor care se îmbină iscusit, uneori chiar îndepărtîndu-l pe cititor de viaţa lui Roderick. Întîmplările neprevăzute şi răsturnările de situaţie arată întocmai precum cele din viaţa oricăruia dintre noi – fireşti, absurde şi neaşteptate.” (The Huffington Post)

„Roderick Duddle este un mare roman-foileton contemporan, emoţionant, amuzant, înfricoşător şi entuziasmant.” (Corriere del Veneto)

An apariție
2016
Lună apariție
9
Număr pagini
1
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Michele Mari s-a născut în 1955, la Milano. Publică proză, poezie şi texte de critică literară; predă la Universitatea de Stat din Milano, domeniul său de interes fiind literatura italiană a secolelor al XVIII-lea şi al XIX-lea. În 1989 îi apare primul roman, Di bestia in bestia, urmat de Io venìa pien d’angoscia a rimirarti (1990), La stiva e l’abisso (1992), Euridice aveva un cane (povestiri, 1993), Filologia dell’anfibio (1995), Tu, sanguinosa infanzia (povestiri, 1997), Rondini sul filo (1999), Tutto il ferro della torre Eiffel (2002), Verderame (2007), recompensat cu prestigiosul premiu Grinzane Cavour, Rosso Floyd (Pink Floyd în roşu, 2010; Polirom, 2011, 2013), Fantasmagonia (povestiri, 2012) şi Roderick Duddle (2014), nominalizat la premiul Campiello şi distins cu premiul Asti d’Appello. O trăsătură remarcată în cărţile sale este opoziţia în faţa schimbării, a modernităţii în aspectele sale comerciale sau în tendinţele de a căuta cu orice preţ spectaculozitatea; scriitorul este fascinat, în schimb, de personalităţi obsedante – atît figuri istorice, cît şi scriitori şi artişti renumiţi – şi amestecă nonşalant realitatea şi ficţiunea în scrierile sale.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.