Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
Torcătoarea de vise
ISBN
978-973-46-5571-7
An apariție
2015
Lună apariție
9
Număr pagini
96
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Torcătoarea de vise

Autori: Patti Smith
Vezi eBook
 
Traducere din limba engleza de Iuliana Dumitru
 
Torcatoarea de vise este un lung poem in proza schitat pe marginea calatoriei initiatice a unui artist, de la primele mirari ale copilariei la cautarile tineretii, aduse laolalta si intretesute de privirea ordonatoare a femeii la maturitate.
 
Torcatoarea de vise este manifestul unui artist la mijlocul vietii (Patti Smith a terminat de scris cartea la 45 de ani), care mediteaza asupra lucrurilor trecute si viitoare.” (Los Angeles Times)
 
„Patti Smith isi intoarce privirea catre istoria familiei, cautind indicii pentru originea inclinatiilor sale artistice, si isi creioneaza portretul de adult – o hoinara aplecata spre ezoterism, cu jurnalul mereu intr-o mina, cu mintea si inima deschise.” (Booklist)
 
„Smith prinde momente ale vietii de adult si le aduce la stadiul unui impresionism atit de enigmatic, incit chiar si cele mai marunte lucruri – prepararea ceaiului, leganatul capului in timp ce coase – capata incarcatura spirituala.” (The Guardian)
 
„Primul exemplar din Torcatoarea de vise i l-am oferit tatalui meu. Timpul trecea, iar el tot nu zicea nimic. Era un om frumos, greu de impresionat, asa ca abia daca am indraznit sa sper ca imi va citi textul. Totusi, citiva ani mai tirziu, la scurt timp inainte sa moara, mi-a spus: «Patricia, ti-am citit cartea».
Ma asteptam sa primesc cine stie ce critici, nicidecum sa-l aud numind «carte» modestul meu dar. «Scrii bine», mi-a zis si m-a chemat sa bem o cafea. A fost singurul compliment pe care mi l-a facut vreodata.
Am fost intrebata daca Torcatoarea de vise e un basm. Mereu am indragit povestile de felul asta, insa ma tem ca a mea nu le seamana.
Tot ce contine aceasta carte este adevarul adevarat, redat intocmai. Scrierea ei m-a scos din starea aceea ciudata de apatie si sper ca il va umple cumva si pe cititor de o anume bucurie nelamurita si neasteptata.” (Patti Smith)
 
An apariție
2015
Lună apariție
9
Număr pagini
96
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Patti Smith (Patricia Lee Smith, n. 1946), supranumită „poeta laureată punk”, este scriitoare, cîntăreaţă şi artist vizual. S-a născut în Chicago, într-o familie cu origini irlandeze, şi a devenit cunoscută în anii 1970 pentru modul revoluţionar în care a combinat poezia cu muzica rock. A fost căsătorită cu chitaristul Fred „Sonic” Smith, care a murit în 1994 în urma unui atac cerebral, însă puternica legătură dintre cei doi a influenţat masiv cre­aţia ulterioară a artistei. Patti Smith a marcat evoluţia genului punk rock cu albumul de debut Horses din 1975, care a fost inclus recent de revista Rolling Stone în topul 100 al celor mai reprezentative albume rock din toate timpurile. A lansat douăsprezece albume şi a primit numeroase premii pentru creaţia sa muzicală, printre care şi Polar Music (2011). Printre cărţile pe care le-a publicat de-a lungul timpului se numără volumele de versuri Seventh Heaven (1972) şi Auguries of Innocence (2005), antologia de poezie, proză şi desene Babel (1978), volumele de memorii Woolgathering (1992; Torcătoarea de vise, Polirom, 2015) şi M Train (2015; Trenul M, Polirom, 2016). În 2010, Pe cînd eram doar nişte puşti a fost recompensat cu National Book Award. În 2005, Ministerul Culturii din Franţa i-a acordat lui Patti Smith titlul de Commandeur des Arts et des Lettres, cea mai înaltă distincţie atribuită artişti­lor de Republica Franceză. Smith a fost inclusă, de ase­menea, în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2007.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.