Europa Centrală sau paradoxul...
ISBN
973-683-670-3
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
272
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
A TREIA EUROPĂ
Domenii
Istorie > Europa
        >> Europa Centrală

Europa Centrală sau paradoxul fragilităţii

Autori: Jacques Le Rider
 

Traducere Izabella Badiu, Dana Chetrinescu, Ilinca Ilian.

Volumul se adreseaza celor interesati de o intelegere nuantata si in profunzime a tematicii culturale central-europene. Este o carte importanta pentru profesorii si studentii preocupati de Europa Centrala literara, pentru comparatisti si critici literari, dar si pentru cei care dau dovada de interes in domeniul imagologiei sau in ce priveste constantele geo-strategice ale Occidentului in raport cu perimetrul central-european.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
272
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii

Europa - o figura retorica (un dialog cu membrii grupului de studii culturale „A Treia Europa”) • Europa Centrala literara • Jurnalul unei calatorii in RomaniaDespre autori


Jacques Le Rider (n. 1954) este profesor la departamentul de germanistica al Universitatii Paris VIII, membru al Institutului universitar din Franta, a lucrat in „diplomatia culturala", ca director al Institutului Francez din Tubingen si ca atasat cultural al Ambasadei Frantei din Viena. Este renumit pentru studiile si lucrarile consacrate istoriei culturale austriece si spatiului central-european. De acelasi autor:„Le Cas Otto Weininger, Racines de l’antifeminisme et de l’antisemitisme", PUF, Paris, 1982; „Modernite viennoise et crises d’identite", PUF, Paris, 1990 (trad. rom. „Modernitatea vieneza si crizele identitatii", Editura Universitatii „Al.I. Cuza", Iasi, 1994); „Hugo von Hofmannsthal. Historicisme et modernite", PUF, Paris, 1995, „Mitteleuropa”, Polirom 1997, „Europa Centrala sau paradoxul fragilitatii", Polirom, 2001. „Jurnale intime vieneze”, Polirom, 2001. Ingrijire de editii: Friedrich Nietzsche, Euvres, 2 vol., Robert Laffont, col. „Bouquins", 1993. Lucrari colective: „Otto Weininger, Werk und Wirkung", Viena, Österreichischer Bundesverlag, 1984 (cu Norbert Leser); „Verabschiedung der (Post)-Moderne", Tubingen, Gunter Narr, 1987 (cu Gerard Raulet); „Die franzozische Kulturpolitik in Deutschland, 1945-1950", Tubingen, Attempto Verlag-Tubingen University Press, 1987 (cu Franz Knipping); „Holderlin vu de France", Tubingen, Gunter Narr, 1987 (cu Bernhard Boschenstein); „De Sils-Maria a Jerusalem. Nietzsche et le judaisme. Les intellectuels juifs et Nietzsche", Paris, Cerf, 1991 (cu Dominique Bourel); „Partir, revenir... En route avec Peter Handke", Asnieres, Publications de l’Institut d’allemand d’Asnieres, vol. 14, 1992 (cu Laurent Cassagnau si Erika Tunner); „«Les Journalistes» d'Arthur Schnitzler. Satire de la presse dans le theitre allemand et autrichien contemporain", Du Lerot, Tusson (Charente), 1995 (cu Renee Wentzig); „Metropole und provinzen in Altosterreich (1880-1918)", (cu Andrei Corbea-Hoisie, Polirom-Bohlau, Iasi-Viena,1996).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.