Viena fin-de-siècle
ISBN
973-683-025-x
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
392
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
A TREIA EUROPĂ
Domenii

Viena fin-de-siècle

Politică și cultură

Autori: Carl Schorske
 

Traducere de Ioana Ploesteanu si Claudia Doroholschi.

Cu siguranta, lectura fascinantei carti a lui Schorske - unul dintre textele capitale pentru cei interesati de fenomenul vienez - poate stirni un frison nostalgic. Dar ea este in special un prilej de reflectie asupra propriului nostru sfirsit de veac, un mod dintre cele mai incitante de a ne regindi modernitatea literara si artistica.

An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
392
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii

Politica si psyche: Schnitzler si Hofmannsthal • Ringstrasse, contestatarii si nasterea modernismului urban • Politica intr-o noua tonalitate: un trio austriac • Politica si patricid in interpretarea viselor a lui Freud • Gustav Klimt: pictura si criza eului liberal • Gradina în transformare • Explozie in gradina: Kokoschka si SchönbergDespre autori


Carl E. Schorske este profesor emerit la Princeton University unde a predat pina in anul 1980. In 1981 i se atribuie Premiul Pulitzer pentru remarcabila sa carte Viena, fin-de-siecle. Ca istoric, cunoaste o larga reputatie internationala datorita cercetarilor si studiilor sale privind istoria artei, cultura si politica europeana, dezvoltarile urbanismului, psihanaliza si evolutia culturii la inceputul secolului XX. Eruditia deosebita ii permite sa abordeze din unghiuri de vedere cu totul surprinzatoare teme dintre cele mai diverse: de la istoria Vienei la cea a Budapestei, de la politica la pictura, de la interpretarea operei freudiene la reinterpretarea temelor mahleriene sau a muzicii lui Schonberg. Principalele sale carti sint: Fin-de-siecle Vienna: Politics and Culture (1981, tradusa in numeroase limbi); German Social Democracy, 1905-1917: The Development of the Great Schism (1983); Budapest and New York: Studies in Metropolitan Transformation: 1870-1930 (1994) - ca editor, impreuna cu Thomas Bender; Thinking with History: Explorations in the Passage Modernism (1998). In colectia A Treia Europa a Editurii Polirom a aparut traducerea Viena, fin-de-siecle.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.