Cărțile autorului Carl Schorske

Carl E. Schorske este profesor emerit la Princeton University unde a predat pina in anul 1980. In 1981 i se atribuie Premiul Pulitzer pentru remarcabila sa carte Viena, fin-de-siecle. Ca istoric, cunoaste o larga reputatie internationala datorita cercetarilor si studiilor sale privind istoria artei, cultura si politica europeana, dezvoltarile urbanismului, psihanaliza si evolutia culturii la inceputul secolului XX. Eruditia deosebita ii permite sa abordeze din unghiuri de vedere cu totul surprinzatoare teme dintre cele mai diverse: de la istoria Vienei la cea a Budapestei, de la politica la pictura, de la interpretarea operei freudiene la reinterpretarea temelor mahleriene sau a muzicii lui Schonberg. Principalele sale carti sint: Fin-de-siecle Vienna: Politics and Culture (1981, tradusa in numeroase limbi); German Social Democracy, 1905-1917: The Development of the Great Schism (1983); Budapest and New York: Studies in Metropolitan Transformation: 1870-1930 (1994) - ca editor, impreuna cu Thomas Bender; Thinking with History: Explorations in the Passage Modernism (1998). In colectia A Treia Europa a Editurii Polirom a aparut traducerea Viena, fin-de-siecle.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.