Memoria salvată. Evreii din Banat,...
ISBN
973-681-080-1
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
468
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
A TREIA EUROPĂ
Domenii
Istorie > România
        >> Istorie socială

Memoria salvată. Evreii din Banat, ieri şi azi

Autori: Smaranda Vultur
 

Cartea este un portret de grup realizat prin istorisiri ale vietii si fotografii, menit sa dea contur unor experiente individuale, dar si vietii comunitare a evreilor din mai multe generatii care traiesc la Timisoara, Lugoj sau Resita. Volumul face parte dintr-o serie situata sub semnul intilnirii cu diferenta, pe care Grupul de antropologie culturala si istorie orala din cadrul Fundatiei A Treia Europa a elaborat-o pentru a materializa rezultatele unei cercetari pe lunga durata a relatiilor dintre memorie si identitate. El incearca sa surprinda o memorie in miscare si sa exprime un exercitiu de cunoastere – prin intermediul interviului de istorie orala – a felului in care diferite grupuri etnice, sociale, profesionale, religioase au contribuit la structurarea unui model de existenta culturala proprie, deschis spre valorile celuilalt din imediata vecinatate. De asemenea, el ne permite sa luam act de felul in care oamenii si colectivitatile traverseaza traumele istoriei si de felul in care memoria functioneaza ca reper pentru reconstruirea identitatii in diferite perioade de timp.

An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
468
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Smaranda Vultur, doctor în filologie, fost conferențiar la Universitatea de Vest din Timișoara. În cadrul Grupului de antropologie culturală și istorie orală de la Fundația „A Treia Europă” a conceput și a realizat mai multe proiecte de cercetare în domeniul identităților culturale și memoriei, prin metoda povestirilor autobiografice. La Editura Polirom a mai publicat Memoria salvată. Evreii din Banat, ieri și azi (coord., 2002) și Germanii din Banat prin povestirile lor (coord., 2018).

 



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.