- ISBN
- 978-973-46-9881-3
- An apariție
- 2024
- Lună apariție
- 4
- Număr pagini
- 304
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- -
- Domenii
Ești un artist aflat la început de carieră sau îți dorești să devii artist? Oltița Cîntec îți oferă un „manual de utilizare” cu totul atipic. Primii pași în carieră, competențele necesare pentru a reuși sau modurile în care se poate promova și se pot obține anumite roluri – iată doar câteva dintre temele abordate în această carte. Toate sunt amplu ilustrate cu exemple din lumea artistică românească sau din alte țări și discutate în diverse secțiuni cu personalități precum Radu Afrim sau Florin Piersic Jr., care oferă sfaturi ori îi împărtășesc cititorului din experiența lor profesională. Scrisă într-un stil antrenant, dezvoltând idei foarte practice și utilă prin abordarea detaliilor relevante, Kitul artistului începător este o lectură indispensabilă pentru oricine aspiră la un parcurs de succes în domeniul artelor spectacolului.
„Incredibil de eficientă, cartea Oltiței Cîntec nu prea e de ținut în bibliotecă. E de purtat în buzunarul de la blugi sau în rucsac. Și de scos din când în când, ca un ghid al unui turist (profesionist sau nu) prin cosmosul teatral.” (Radu Afrim)
- An apariție
- 2024
- Lună apariție
- 4
- Număr pagini
- 304
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Oltița CÎNTEC este teatrolog și critic de teatru, doctor în Teatrologie, profesoară la Facultatea de Teatru a Universității de Arte „George Enescu” Iași și la Școala doctorală a Facultății de Teatru și Film, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, fondator și curator al Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), director artistic al Teatrului „Luceafărul” Iași. A fost selecționeră și membră în jurii de specialitate pentru mai multe festivaluri de teatru naționale și internaționale, consultant și coordonator de proiecte teatrale și președintă a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, secția română. Semnează articole și studii de analiză teatrală în diverse publicații academice și reviste precum Critical Stages, The Theatre Times, Scena.Ro, Teatrul Azi, Suplimentul de cultură, Observator cultural, Dilema Veche etc. Dintre volumele publicate: Teatrografii (2008), Hermeneutici teatrale (2010), Silviu Purcărete sau privirea care înfățișează (2011, 2020), Fereastră către digital. Teatrul și noile tehnologii/Open New Tab. Theatre and New Technology (coord., 2021), Sub vremuri. Teatru și conflict/Sign of the Times. Theatre and Conflict (coord., 2022) și Teritorii de recuperat. Teatrul prin lentile de gen/Territories to Recover. Theatre through the Gender Lens (coord., 2023).