Regionalizarea
ISBN
978-973-46-9211-8
An apariție
2022
Număr pagini
300
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
-
Domenii

Regionalizarea

Către un model de bună guvernanță a României

Autori: Alexandru L. Cohal , Dorin Dobrincu , George Țurcănașu
INDISPONIBIL
59,00 lei

 

Studiile din acest volum argumentează că, înainte de a propune un nou model de administrare la structura administrativteritorială actuală a României, se impune înțelegerea drumului parcurs până aici, iar regionalizarea ar trebui să afirme specificul regiunilor. O regionalizare pe contururi istorice ar putea fi soluția mult așteptatei modernizări a statului. Cercetători din domenii științifice diferite au răspuns, fiecare din unghiul său, la mai multe întrebări: de ce suntem organizați într-un fel, și nu în altul? Corespunde împărțirea administrativ-teritorială a țării, așa cum o vedem astăzi, nevoilor de ieri și de azi ale României și ale locuitorilor ei? Dar care sunt aceste nevoi? Și cum funcționează, în fond, statul?

 

An apariție
2022
Număr pagini
300
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Alexandru L. Cohal (coordonator)

Alexandru L. Cohal. Cercetător la Institutul de Filologie Română „A. Philippide”, Academia Română – Filiala Iaşi. Licenţiat în litere (Iaşi, 1999) şi sociologie (Roma, 2007), doctor în lingvistică al Universității din Pavia (2014) cu teza Mutamenti nel romeno di immigrati in Italia. Domeniile sale de interes sunt sociolingvistica şi socioantropologia migraţiei.Dorin Dobrincu (coordonator)

Dorin Dobrincu. Cercetător la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din Iaşi, Academia Română – Filiala Iaşi. Doctor (2006) al Facultăţii de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cu teza Rezistenţa armată anticomunistă din România (1944 – începutul anilor ’60). Domeniile sale de interes privesc istoria politică, socială şi religioasă a României contemporane, cu precădere perioada comunistă, istoria regională, comunităţile protestante româneşti, editarea documentelor contemporane etc. Este redactor-şef al revistei Archiva Moldaviae (din 2009).George Țurcănașu (coordonator)

George Ţurcănaşu. Lector la Departamentul de Geografie din cadrul Facultăţii de Geografie şi Geologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Licenţiat în Geografie (Iaşi, 1996), doctor în geografie (Iaşi, 2006) cu teza Evoluţia şi starea actuală a sistemului de aşezări din Moldova, stagiu postdoctoral la ENS-LSH Lyon (2006-2007) pe tematica policentrismului în Europa centrală şi de est. Domeniile de interes: geografia sistemelor urbane şi teritoriale, cartografie şi geografia fluxurilor.