Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
Semnalul de alarmă.
ISBN ePub

978-973-46-9028-2

ISBN PDF

978-973-46-9029-9

An apariție

2022

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
-
Domenii

Semnalul de alarmă.

De ce pandemia a scos la iveală slăbiciunea Vestului și care ar fi remediile

Autori: John Micklethwait , Adrian Wooldridge
20.95 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere de Cristina Michaela Tache

Criza provocată de pandemie se dovedeşte a fi un test pentru democraţiile occidentale – în timp ce unele arată că sînt capabile să-i facă faţă, multe altele înregistrează eşecuri. Pornind de la slăbiciunile guvernelor occidentale pe care pandemia de COVID-19 le-a scos în evidenţă, John Micklethwait şi Adrian Wooldridge fac o amplă analiză a decăderii Vestului în raport cu Estul asiatic. Începuturile acestui declin, ne arată autorii, trebuie căutate încă în anii 1960, odată cu degradarea a ceea ce anterior fusese o veritabilă artă a guvernării. De atunci incompetenţa şi corupţia unui aparat birocratic din ce în ce mai mare şi mai greoi au tot crescut, iar nemulţumirile cetăţenilor faţă de serviciile publice, în frunte cu sistemele de sănătate şi educaţie tot mai deficitare, s-au acumulat. În final, autorii schiţează un plan detaliat pentru o guvernare mai bună, în aşa fel încît liderii occidentali să poată face faţă cu mai mult succes provocărilor cu care se vor confrunta în viitor.

„Cu inteligenţa şi spiritul de observaţie cu care ne-au obişnuit, John Micklethwait şi Adrian Wooldridge dau o nouă interpretare unei teme vechi: declinul Occidentului. Semnalul de alarmă arată că COVID-19 a scos la iveală nu numai neajunsurile unui preşedinte, ci şi degenerarea mult mai profundă a guvernării declanşată cu mult înainte de 2016. Oare pot SUA şi ce a mai rămas din «Occident» să-şi repare sistemele astfel încît să concureze cu alternativele din Asia de Est? O carte foarte interesantă despre consecinţele politice ale pandemiei.” (Niall Ferguson)

„COVID-19 a fost un semnal de alarmă pentru Vest – mai ales pentru Statele Unite. Micklethwait şi Wooldridge oferă o analiză excelentă a eşecului Occidentului şi un program clar pentru viitor.” (Anne Applebaum)

„O evaluare succintă şi convingătoare a disfuncţiilor guvernării occidentale.” (Publishers Weekly)

„Un compendiu al istoriei politice moderne presărat cu afirmaţii radicale şi istorii revelatoare.” (The New York Times Book Review)

An apariție
2021
Lună apariție
4
Număr pagini
184
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


John Micklethwait, jurnalist britanic, a fost multă vreme redactor-şef la The Economist, iar în prezent este redactor-şef la Bloomberg News. A publicat mai multe cărţi împreună cu Adrian Wooldridge, între care The Right Nation: Conservative Power in America (2005), God Is Back: How the Global Revival of Faith Is Changing the World (2010) şi The Fourth Revolution: The Global Race to Reinvent the State (2015).



Adrian Wooldridge este editorialist la The Economist, de formaţie istoric, cu studii şi doctorat la Oxford. Este autor şi coautor al mai multor cărţi, între care Capitalism in America: An Economic History of the United States (împreună cu Alan Greenspan, 2019). De acelaşi autor, la Editura Polirom a mai apărut Semnalul de alarmă. De ce pandemia a scos la iveală slăbiciunea Vestului şi care ar fi remediile (împreună cu John Micklethwait, 2021).

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.